RUM:s teckning

Workshops

MusikRUM:s workshops

Tre workshops under MusikRUM 7 maj 2022

Här kan du läsa mer om de workshops MusikRUM erbjuder lördagen 7 maj 2022. Vi kommer ha samma tre workshops på alla 8 platser i Sverige, så att du och alla andra deltagare ska få samma upplevelse, inspiration och utmaning. Alla deltar på alla tre workshops under dagen men på olika tider, så att vi inte överstiger ev. restriktioners maxantal. Vi kommer dessutom filma slutresultatet av Alice-workshopen på alla 8 platser och sedan sätta ihop det materialet till en musikvideo – detta blir då årets MusikRUM-stycke!

HÄR kan du se vilka lokaler som är bokade för workshopdagen i orten som du har valt!

Workshop ALICE

Sjung, spela och dansa Linnea Henrikssons låt ”Alice” i orkester- och körarrangemang av Caroline Karpinska och koreografi av Kristine Westman Elorza. Denna workshop passar alla – sångare, dansare, soloinstrumentalister och alla typer av orkestrar! Dansarna kommer ha sin Alice-workshop i en lokal och sångarna, soloinstrumentalisterna och orkestrarna har sin Alice-workshop i en annan lokal. 

Sångare, soloinstrumentalister och alla typer av orkestrar
För sångare, soloinstrumentalister och alla typer av orkestrar har Caroline Karpinska för MusikRUM skrivit ett arrangemang av ”Alice” med stämmor för alla sångare och instrument i olika svårighetsgrader. Noter distribueras till alla anmälda efter anmälan och övas in antingen själv eller med den egna orkestern/kören. Under workshopen jobbar du och de andra deltagarna tillsammans med lokala instruktörer och ortens dirigent. Mot slutet av workshopen filmar vi låten, för att sedan sätta ihop filmen med inspelningarna från alla Alice-workshops under årets MusikRUM. Detta klipps sedan ihop med Linnea Henrikssons sång och blir då årets MusikRUM-stycke!

Vill du se exempelsidor på noterna och dess svårighetsgrad? Det kan du se HÄR!

Dansare och dansgrupper
För dansare eller dansgrupper har Kristine Westman Elorza gjort en danskoreografi i två varianter, en lättare och en mer avancerad variant, till årets MusikRUM-låt ”Alice” i arrangemang av Caroline Karpinska. Koreografivideos med anvisningar distribueras till alla anmälda dansare eller dansgrupper efter anmälan och övas in själv eller med den egna dansgruppen. Under workshopen jobbar du och de andra deltagarna tillsammans med ortens danspedagoger. Mot slutet av workshopen filmar vi dansen, för att sedan sätta ihop filmen med inspelningarna från alla Alice-workshops under årets MusikRUM. Detta klipps sedan ihop med Linnea Henrikssons sång och blir då årets MusikRUM-stycke!


Du kan se en blänkare av koreografin i klippet här nedanför.

Workshop BODY BEATBOX

Spela på kroppen med Body Beatbox!
Alla kan vara med och du behöver bara dig själv och de andra deltagarna, när rytmer blandas med sånger och steg i en halsbrytande lekfull groove-verkstad. Bodypercussion tränar både rytmisk medvetenhet och motorik på ett mycket handfast sätt. Body Beatbox har till årets MusikRUM-festival spelat in sin workshop på film för att de ska kunna ”vara med” på 16 orter samtidigt. På plats har vi en lokal hjälpworkshopsledare. En workshop som inte kräver någon förberedelse eller något instrument. Body Beatbox har tidigare varit med under den nationella festivalen MusikRUM i Västerås år 2018 och vi hälsar dem välkomna tillbaka till MusikRUM 2022!

Medverkande: Sanna Källman – body percussion & sång, Karin Marmander – body percussion & sång, Christopher Ek – body percussion & sång och Johan Hogenäs – body percussion & sång.

Workshop IMPROVISATION

Kom och utforska och våga lek med improvisation med en musikworkshopsledare eller en lokal grupp tillsammans med en dansworkshopledare.  De som spelar och sjunger lär sig fraser och skalor som fungerar att improvisera på till en bakgrund av loopar och enkla upprepande stämmor. Till detta skapar dansarna en improviserad dans med hjälp av en danspedagog. Allt sker på gehör så inga noter eller förberedelse i denna workshop. Ta med ditt instrument, din kropp och din röst och ett glatt humör.

Vid frågor kontakta Kella Næslund, projektledare: kella.naeslund@rum.se, 073-70 70 106