RUM:s teckning

Instruktion för inspelning av det obligatoriska stycket ”Alice”

Alice är årets MusikRUM-låt och även obligatoriskt stycke för alla tävlingar samt en av tre workshopar under MusikRUM-dagen. Under workshopen på varje av de 16 orterna kommer en inspelning att ske med alla deltagande, en video med musiker/sångare och en video med dansarna.

Efter MusikRUM kommer alla videoinspelningar från de 16 orterna och alla tävlingar att mixas ihop med Linnea Henrikssons röst. Den kommer sedan under en begränsad tid att vara tillgänglig på olika sociala medier, MusikRUM:s och RUM:s hemsida.

Materialet

När du anmält din grupp får du tillgång till allt material, i de olika partituren för olika ensemblebesättningar av stycket Alice finns det en solosångstämma som är styckets melodi. Denna stämma kommer i slutversionen att sjungas av Linnea Henriksson.
Även den musikfil ni ska använda vid er inspelning av Alice finns här och heter ”Alice RUM Klick + Linnea.mp3”.

När du spelar in

Som dirigent spelar du upp mp3-filen i hörlurar samtidigt som ni gör er videoinspelning, det är alltså bara du som dirigent som ska höra mp3-filen under inspelningen. Mp3-filen börjar med en muntlig inräkning: 1-2, 1 2 3 4. Därefter börjar stycket med en metronom i rätt tempo genom hela stycket. Metronomen har ljudet av claves. Även Linnea Henrikssons röst finns med i denna mp3-fil så att du som dirigent kan förhålla dig till rätt tempo och även höra sångmelodin samtidigt i dina öron.

På detta sätt kommer er inspelning att få exakt rätt tempo för att kunna mixas ihop med alla andra inspelningar från de tävlande ensemblerna och de 16 orternas workshops.

Kom även ihåg att före inspelningen stämma alla orkesterinstrument så att allas olika inspelningar håller rätt tonhöjd som är 440 Hz. Om du inte har en stämapparat så hittar man flera olika som är 440 Hz på YouTube. Finns även appar till mobilen. Lycka till med er inspelning!