RUM:s teckning

Stråkorkesterspåret

Tävling – MusikRUMs Festivalsymfoniorkester – Egen konsert – Workshops m.m.

 

Fredag 15 maj 

På dagen pågår Körfestivalen som är öppen för åhörare och på kvällen är det invigningskonsert i Västerås Konserthus med Festivalkören och de tävlande körerna. Efter invigningskonserten spelar tre storband från Västerås Kulturskola på Västerås Konserthus utomhusscen: Hothouse Hobgoblins, Teenitus och Västerås Ungdomsstorband. På kvällen kan de som vill också vara med och tävla och lära känna de andra festivaldeltagarna i RUM-kampen!

 

Lördag 16 maj 

Som stråkorkester eller symfoniorkester kan ni anmäla er till tävlingen för stråkorkestrar och symfoniorkestrar. De genomförs under lördag 16 maj i Västerås Konserthus.
I juryn sitter Glenn Mossup och Håkan Johansson.
Mer information om stråkorkestertävlingen hittar du HÄR och mer information om symfoniorkestertävlingen hittar du HÄR.
Tävlingens prisutdelning sker på lördagkvällens galakonsert. Under galakonserten musicerar Marinens Musikkår och på slutet bjuds Festivalblåsorkestern upp på scen. Det brukar vara 200 st blåsare med, utöver den gästande orkestern MMK.

Ni kan också delta i flera workshops, som Workshop 2A: Body Beatbox – för ALLA, Workshop 3: MusikRUMs Festivalsymfoniorkester – för STRÅK- & SYMFONIORKESTER eller Workshop 5: BAM! ”Scenen är din” – för ALLA.
Våra Festivalsymfoniorkester-workshops leder fram till att anmälda stråkorkestrar och symfoniorkestrar spelar tillsammans på scen under söndagens finalkonsert. Dessa workshops och konserten leds av dirigenten Cecila Rydinger. Med sig har hon SUSO, Stockholms Ungdomssymfoniorkester. Noterna har ni fått i god tid före festivalen för att hinna öva dem på hemmaplan.
Mer info om festivalens workshops hittar du HÄR.

Klockan 12 kan ni njuta av årets parad med de blåsensembler som deltar.

På lördagen har ni möjligheten att få spela en egen konsert på stan under 40 minuter.
Vi har flera scener att välja mellan, beroende på vilka behov ni har. HÄR hittar ni information om dem.

Om ni väljer att bo över i Rudbeckianska skolan, så kan ni där chilla och titta på Eurovision Song Contest från Rotterdam, Nederländerna och umgås.

 

Söndag 17 maj 

På söndag 17 maj fortsätter programmet med workshops och festivalen avslutas sedan på eftermiddagen med en stor finalkonsert kl 13.30 i Västerås Konserthus.
Under ledning av dirigenterna Cecilia Rydinger och Glenn Mossop spelar de workshop-anmälda stråkorkestrarna och symfoniorkestrarna som en Festivalsymfoniorkester tillsammans på scen. Dessutom spelar Stockholms Ungdomssymfoniorkester/SUSO.

 

Boende & Avgifter

Behöver ni boende så har vi hyrt Rudbeckianska skolan till festivalen för boende i klassrum. All mat serveras i Västerås Konserthus restaurang KonserthusTerassen.

All information om boende, mat och avgifter hittar ni HÄR.

 

Festivalen MusikRUM innehåller totalt ett 50-tal konserter och parad med deltagande körer och orkestrar. I Västerås Konserthus dessutom tre stora konserter: Invigningskonserten på fredag kväll med körer, Galakonserten på lördag kväll med blåsorkestrar tillsammans med Marinens Musikkår och Avslutningskonserten med stråkorkestrar, symfoniorkestrar och Stockholms Ungdomssymfoniorkester/SUSO. Till detta en storbandskväll med tre storband på fredag kväll.