RUM:s teckning

Körspåret

Tävling – MusikRUMs Festivalkör – Egen konsert – Workshops m.m.

 

Fredag 15 maj 

Som kör kan ni anmäla er till tävlingen Körmästerskapet. Den genomförs under fredag 15 maj i Teatersalen på Växhuset, Västerås.
I juryn sitter Agneta Sköld och Mikael Wedar.
Mer information om körmästerskapet hittar du HÄR.

Direkt efter tävlingen övar alla tävlande körer en timme tillsammans som Festivalkör med dirigenten Cecilia Rydinger på de gemensamma stycken körerna ska sjunga tillsammans under kvällens invigningskonsert i Västerås Konserthus. Läs mer HÄR.
Dessa stycken har körerna fått i god tid under våren för att öva in dem på hemmaplan.
På konserten framför körerna även var sitt stycke från tävlingen som körjuryn väljer åt er.
Körmästerskapets prisutdelning sker på kvällens invigningskonsert.

Efter invigningskonserten spelar tre storband från Västerås Kulturskola på Västerås Konserthus utomhusscen: Hothouse Hobgoblins, Teenitus och Västerås Ungdomsstorband. På kvällen kan de som vill också vara med och tävla och lära känna de andra festivaldeltagarna i RUM-kampen!

 

Lördag 16 maj 

På dagen pågår Stråk-, Symfoni- och Blåstävlingarna, som är öppna för åhörare och på kvällen är det galakonsert i Västerås Konserthus. Under galakonserten musicerar Marinens Musikkår och på slutet bjuds Festivalblåsorkestern upp på scen. Det brukar vara 200 st blåsare med, utöver den gästande orkestern MMK.

Ni kan också delta i flera workshops, som Workshop 2A: Body Beatbox – för ALLA, Workshop 5: BAM! ”Scenen är din” – för ALLA eller Workshop 7: BAM! Och hör sen! – för ALLA.
Mer info om festivalens workshops hittar du HÄR.

Klockan 12 kan ni njuta av årets parad med de blåsensembler som deltar.

På lördagen har ni möjligheten att få spela en egen konsert på stan under 40 minuter.
Vi har flera scener att välja mellan, beroende på vilka behov ni har. HÄR hittar ni information om dem.

 

Om ni väljer att bo över i Rudbeckianska skolan, så kan ni där chilla och titta på Eurovision Song Contest från Rotterdam, Nederländerna och umgås.

 

Söndag 17 maj 

På söndag 17 maj avslutas festivalen på eftermiddagen med en stor finalkonsert kl 13.30 i Västerås Konserthus. På scen Stockholms Ungdomssymfoniorkester/SUSO och Festivalsymfoniorkestern under ledning av dirigenterna Cecilia Rydinger och Glenn Mossop.

 

Boende & Avgifter

Behöver ni boende så har vi hyrt Rudbeckianska skolan till festivalen för boende i klassrum. All mat serveras i Västerås Konserthus restaurang KonserthusTerassen.

All information om boende, mat och avgifter hittar ni HÄR.

 

Festivalen MusikRUM innehåller totalt ett 50-tal konserter och parad med deltagande körer och orkestrar. I Västerås Konserthus dessutom tre stora konserter: Invigningskonserten på fredag kväll med körer, Galakonserten på lördag kväll med blåsorkestrar tillsammans med Marinens Musikkår och Avslutningskonserten med stråkorkestrar, symfoniorkestrar och Stockholms Ungdomssymfoniorkester/SUSO. Till detta en storbandskväll med tre storband på fredag kväll.