RUM:s teckning

Blåsorkesterspåret

Tävling – MusikRUMs Festivalblåsorkester – Egen konsert – Parad – Workshops m.m.

 

Fredag 15 maj 

På dagen pågår Körmästerskapet som är öppen för åhörare och på kvällen är det invigningskonsert i Västerås Konserthus med Festivalkören och de tävlande körerna. Efter invigningskonserten spelar tre storband från Västerås Kulturskola på Västerås Konserthus utomhusscen: Hothouse Hobgoblins, Teenitus och Västerås Ungdomsstorband. På kvällen kan de som vill också vara med och tävla och lära känna de andra festivaldeltagarna i RUM-kampen!

 

Lördag 16 maj 

Som blåsorkester kan ni anmäla er till blåsorkestertävlingen.
Under lördagen 16 maj tävlar klass 2 i Teatersalen i Växhuset, Västerås.
I juryn för klass 2 sitter Stefan Sundqvist och Malin Trast.
Mer information om blåsorkestertävlingen hittar du HÄR.
Tävlingens prisutdelning sker på söndagseftermiddagens finalkonsert.

Ni kan också delta i flera workshops, som Workshop 4: MusikRUMs Festivalblåsorkester repar med Marinens Musikkår och Workshop 6: MusikRUMs Festivalblåsorkester sitter in i Marinens Musikkår. Dessa leder fram till att anmälda blåsorkestrar spelar tillsammans på scen under lördagskvällens galakonsert. Noterna har ni fått i god tid före festivalen för att hinna öva dem på hemmaplan. Under galakonserten musicerar Marinens Musikkår och på slutet bjuds alla workshopsdeltagare upp på scen som en stor Festivalblåsorkester. Det brukar vara 200 st blåsare med, utöver den gästande orkestern MMK.
Mer info om festivalens workshops hittar du HÄR.

Klockan 12 kan de ensembler som vill vara med i årets parad.
Läs mer HÄR.

På lördagen har ni möjligheten att få spela en egen konsert på stan under 40 minuter.
Vi har flera scener att välja mellan, beroende på vilka behov ni har. HÄR hittar ni information om dem.

Om ni väljer att bo över i Rudbeckianska skolan, så kan ni där chilla och titta på Eurovision Song Contest från Rotterdam, Nederländerna och umgås.

 

Söndag 17 maj 

Under söndagen 17 maj tävlar klass 1 och 3 i Teatersalen och Konsertsalen i Växhuset, Västerås.
I juryn för klass 1 sitter Håkan Johansson och Mirjam Allard och för klass 3 sitter Stefan Sundqvist och Malin Trast.
Mer information om blåsorkestertävlingen hittar du HÄR.
Tävlingens prisutdelning sker på söndagseftermiddagens finalkonsert.

Festivalen avslutas sedan på eftermiddagen med en stor finalkonsert i Västerås Konserthus med Stockholms Ungdomssymfoniorkester/SUSO och Festivalsymfoniorkestern under ledning av dirigenterna Cecilia Rydinger och Glenn Mossop.

 

Boende & Avgifter

Behöver ni boende så har vi hyrt Rudbeckianska skolan till festivalen för boende i klassrum. All mat serveras i Västerås Konserthus restaurang KonserthusTerassen.

All information om boende, mat och avgifter hittar ni HÄR.

 

Festivalen MusikRUM innehåller totalt ett 50-tal konserter och parad med deltagande körer och orkestrar. I Västerås Konserthus dessutom tre stora konserter: Invigningskonserten på fredag kväll med körer, Galakonserten på lördag kväll med blåsorkestrar tillsammans med Marinens Musikkår och Avslutningskonserten med stråkorkestrar, symfoniorkestrar och Stockholms Ungdomssymfoniorkester/SUSO. Till detta en storbandskväll med tre storband på fredag kväll.