Samarbetspartners, bidragsgivare och styrgrupp

 

MusikRUMs huvudarrangör är Riksförbundet Unga Musikanter/RUM med stöd av Västerås Stad, Region Västmanland,  Kulturens, Västerås & Co, Västerås Citysamverkan, Västmanlandsmusiken, Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola, Sveriges Unga Blåsare samt Västmanlands musik- och kulturskolor.


I festivalens styrgrupp sitter representanter från nationella Riksförbundet Unga Musikanter/RUM och Västerås Kulturskola.Den nationella och lokala bredd som styrgruppen representerar borgar för en god kvalité av festivalens innehåll. MusikRUM är en årlig, nationell barn- och ungdomsfestival som vänder sig till ungdomar mellan 7-25 år från hela landet, med ett levande intresse för musik och dans och musik/dansutövandets alla yttringar. Under helgen engagerar vi runt 1500 ungdomar.


Festivalen genomförs år 2019 för 11:e gången i Västerås. Arbetet med att förankra festivalen i länet har varit framgångsrikt genom åren och de flesta av länets musikskolor/kulturskolor är nu medarrangörer i festivalen genom att ansvara för olika scener under festivalen med teknisk utrustning.


Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola: Vid Mälardalens högskola finns musikverksamhet med ett Kandidatprogram i Kammarmusik, en nystartad Operautbildning på helfart och påbyggnads kurs Huvudinstrument på halvfart för dig redan påbörjat eller slutfört en högskoleutbildning inom musik. Alla undervisning sker i en fantastisk och inspirerande miljö på Västerås slott där du har tillgång till övnings- och undervisningsrum dygnet runt och promenadavstånd till konserthus, teater, centralstation och centrum. De olika musik- och operautbildningarna som erbjuds inom musikverksamheten berikar varandra och dynamiken i samspelet mellan alla studenter och lärare bidrar till den höga konstnärliga kvaliteten där undervisningen bedrivs av flera av landets främsta lärare.