Övriga workshops

Fredag
  • Workshop nr 19: RUM presenterar en workshop med temat: Hur kan jag skapa mitt drömevent?

En workshop med tips och trix på hur du kan skapa den konsert, workshop, show eller vad du vill skapa så att det blir lyckat och uppskattat. Att skapa event är det många som önskar att de kunde därför har vi år tagit fram en workshop för att alla barn och unga ska få så bra verktyg och hjälp på traven som möjligt. Så har du en idé på något du vill genomföra men osäker på hur eller bara inte gjort det, så är detta workshopen för dig. Denna kommer att gå två gånger under helgen så kan du inte detta pass så finns en ny chans på söndag förmiddag! Workshopen hålls av RUMs utbildningskonsulent Hanna Hult Rosén. Arrangör: Riksförbundet Unga Musikanter/RUM. Växhuset.

hanna-hult-rosen-1

Lördag
  • Workshop nr 20: Workshop gitarrorkester med Stefan Löfvenius. Mer info kommer. Växhuset.

Stefan Löfvenius är sedan 1981 profilansvarig för akustisk gitarr på SMI. Från 2004 är han även anställd på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han redan på 1980-talet var verksam gitarrlärare. I drygt 35 år var han anställd vid Uppsala Musikskola och sedan 1988 undervisar han på gymnasiets estetiska program i Uppsala. Han har även varit verksam som lärare på andra musikhögskolor i Sverige. Stefan har kommit att bli en ”ikon” för många gitarrpedagoger i Sverige. Han har utvecklat en metodik för undervisning av grupper i gitarrspel och för ensemble där eleverna kan vara på märkbart olika färdighetsnivåer, vilket är särskilt uppskattad bland gitarrlärarkollegor att ta del av.

Stefans böcker i gitarrspel, Sjung och spela gitarr, Gitarrmusik 1-3, Folkmusik för gitarr, har rönt stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. Därutöver har han en stor samling opublicerat materiel. På senare tid har han organiserat och undervisat på sommarkurser, festivaler samt workshops för vidareutbildning av gitarrlärare, både i Sverige och i internationella sammanhang (Norge, Finland, Argentina, Ryssland, Italien, Spanien, Portugal, England). Här en röst från en kursdeltagare på Teneriffa: ”…Det var en fantastisk kurs. Mycket motiverande! En riktig njutning att du delade din visdom med oss!…”

Stefan har samarbetat med världskända gitarrister som David Tanenbaum, David Russell, Leo Brouwer, Roberto Aussel, Hubert Käppel och Marco Socias. Han har genomfört ett hundratal konserter som soloartist, i gitarrkvartett och i gitarrorkester samt även framträtt som dirigent vid ett flertal tillfällen.

Efter avslutade studier i Musikvetenskap vid Uppsala Universitet 1973 och Real Conservatorio de Musica, Madrid 1975, genomförde han sin Musikpe-dagogutbildning här på SMI. Stefan har erhållit ett flertal utmärkelser och priser, bl.a. Kungliga Musikaliska Akademins Pedagogpris och Uppsala Stads årliga kulturpris.

Stefan är ordförande för Svenska Gitarr- och Lutasällskapet sedan 2007. Från 2005 är han konstnärlig ledare för Uppsala Gitarrfestival, en festival som genom åren utvecklats till att bli en av de främsta gitarrfestivalerna i världen. Se www.uppsalagitarrfestival.se för mer information.

stefan-lo%cc%88fvenius

  • Workshop nr 21: Workshop/masterclass i piano med Staffan Sandström. En masterclass där du bör ha spelat ditt instrument några år för att deltaga. Du väljer i anmälan om du vill vara aktiv eller passiv under passet. De aktiva förbereder var sitt stycke de vill spela upp och få kommentarer på av läraren. Dessa stycken behöver vi få reda på i förväg. De passiva tar även de med sina instrument och kommer att vara med på vissa gemensamma aktiviteter såsom uppvärmningar, olika övningar och ev något/några samspelstycken. Ett begränsat antal aktiva/passiva får plats. Lärarna på dessa masterclasses är alla lärare vid Kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola i Västerås.

Vill du lära dig mer om konsten att spela piano och om vad man kan tänka på om man vill bli pianist? Välkommen till workshop/masterclass på Västerås slott för en spännande och intensiv timme där vi spelar och pratar om piano!

Staffan Sandström är verksam som pianist, lärare och föreläsare. Han har en diplomutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och en Doctorate Master of Arts in Piano Performance från Stony Brook University, New York, USA. Han har framträtt som solist och kammarmusiker i Europa, Nordamerika, Afrika och Asien samt gett masterclasses i Sverige, Kina, Thailand och Vietnam. Han är för närvarande anställd som lektor vid Mälardalens högskolas Kammarmusikprogram i Västerås där han undervisar i piano, kammarmusik och instudering.

staffansandstrom

 

  • Workshop nr 23: RUM presenterar en workshop med temat: Föreningsteknik/VardagsRUM

Denna workshop är för alla som vill vara en drivande kraft i sin förening. Visste du att i alla RUMs föreningar så är det medlemmarna som bestämmer vad som ska göras? Men för att det ska hända saker i förening så finns det vissa regelverk att följa, har du kolla på dessa så kommer din förening kunna göra precis alla häftiga projekt som ni önskar. Denna workshop är till för att skapa en större förståelse för varför RUM och dess föreningar finns, de regler som finns kring föreningar och varför att vara en förening är en stor möjligthet. Workshopen hålls av RUMs utbildningskonsulent Hanna Hult Rosén. Arrangör: Riksförbundet Unga Musikanter/RUM.

hanna-hult-rosen-1

Söndag

 

  • Workshop nr 24: RUM presenterar en workshop med temat: Hur kan jag skapa mitt drömevent?

En workshop med tips och trix på hur du kan skapa den konsert, workshop, show eller vad du vill skapa så att det blir lyckat och uppskattat. Att skapa event är det många som önskar att de kunde därför har vi år tagit fram en workshop för att alla barn och unga ska få så bra verktyg och hjälp på traven som möjligt. Så har du en idé på något du vill genomföra men osäker på hur eller bara inte gjort det, så är detta workshopen för dig. Denna kommer att gå två gånger under helgen så kan du inte detta pass så finns samma workshop under fredag eftermiddag. Workshopen hålls av RUMs utbildningskonsulent Hanna Hult Rosén. Arrangör: Riksförbundet Unga Musikanter/RUM. Växhuset.

hanna-hult-rosen-1