RUM:s teckning

Om Västerås

Välkommen till Västerås!

Västerås, Sveriges 6:e största stad, är en plats som sjuder av liv året runt. Vi har Sveriges första actionbad, unika boenden både uppe i träd och under vattenytan samt en fantastisk skärgård. Viste du att det var här H&M öppnade sin första butik, och att det är här ICA grundades? Samt att vi varje år har världens största bilträff för amerikanska bilar, Summer Meet!

I Västerås finns slott, Sveriges största forntida gravhög, en domkyrka som tilldelats tre stjärnor i Guide Michelin samt underbara strandpromenader med mysiga kaféer vid Mälaren. Vårt utbud av unika aktiviteter, shopping och evenemang i världsklass i kombination med en intressant historia gör att vi med stolthet välkomnar dig till vår spännande stad.

För mer information se visitvasteras.se. Du är hjärtligt välkommen att höra av er till oss på Västerås Tourist Center så kan vi tipsa om vad som passar just er. Och än en gång – hjärtligt Välkommen till Västerås!

PERNILLA TÖRNGREN, chef Västerås Tourist Center, ansvarig Visit Västerås, Visit Västerås, Västerås Marknad & Näringsliv AB.


Titta på två filmer om Västerås från ovan!

Börja med att se en video på Västerås city från ovan med Svartån, VLT-huset, Stadsparken, Fiskartorget, Stadshuset, Slottet, Konserthuset, Skrapan, Mälaren, Domkyrkan, Lögastrand mm. Filmat med en DJI Phantom 3 av Bo Lundvang. Musik: Kevin MacLeod, Light Thought Var 4, incompetech.com.

Klicka för att se videon: Västerås City

En till video av samma filmare: Ett år i Västerås (Musiken av Folke, Emma & Josefina från skivan Kontakt). Här kan man se de fyra årstiderna i Västerås: vintern med Mälarens is, Vedbobackens slalombacke m.m. Våren som kommer. Sommaren med olika evenemang såsom Cityfestivalen, midsommarfirande på Vallby friluftsmuseum, Power Meet m.m. Hösten med naturens skiftningar i olika färger. Till slut är det vinter igen med julskyltning i city. Filmat med en DJI Phantom 3 av Bo Lundvang.


Här finns användbara länkar till allt ni kan behöva veta om Västerås i samband med ert besök under MusikRUM:

1, En citykarta som på en sida ger tips för shopping av alla de slag i city och på den andra sidan tips för mat & dryck, både restauranger och caféer:

Citykarta shopping/mat & dryck

2, Länkar till mat & dryck i Västerås:

Mat & dryck

3, Länkar till utflyktsmål i Västerås:

Utflyktsmål

4, Västerås Evenemangskalender:

Evenemangskalendern

5, Länk till Västeråsmagasinet:

Västeråsmagasinet

6, För övriga frågor om Västerås hänvisar vi till Västerås Tourist Center som ligger på samma gata som Västerås Konserthus.

Västerås Tourist Center

Kopparbergsvägen 10, 722 13 Västerås
Tel: 021-39 01 00

visit@vasteras.se
facebook.com/VisitVasteras