RUM:s teckning
 • Kategorier

 • MusikRUM 2021 framflyttat till 7 maj 2022

  16 augusti, 2021 MusikRUM 2021, MusikRUM 2022 Hanna Fred Ekman

  MusikRUM 2021 framflyttat

  Vi skjuter fram MusikRUM till 7 maj 2022 då smittspridningen ökat den senaste tiden.

  – Beslutet fattades nu för att inte behöva ställa in i sista stund då vår upplevelse är att det skapar fler ledsna och besvikna barn och unga, det är det sista de behöver efter detta år. Det var inte ett beslut vi ville ta, men vi som organisation har ett lika stort ansvar som andra att jobba för en minskad smittspridning, säger Hanna Hult Rosén, generalsekreterare RUM.

  – Under hela våren såg det ut att lätta och vi förtroendevalda tillsammans med personal har jobbat hårt för att ställa om festivalen så att den skulle kunna genomföras. Med den ökade spridningen så ser vi detta som det enda alternativet idag för att istället kunna satsa hårt på 7 maj. Något vi alla är fast beslutsamma om är att alla barn och unga ska få uppleva MusikRUM på ett tryggt och säkert sätt, säger Vincent Ericsson förbundsordförande RUM.

  Vi kommer genomföra MusikRUM som planerat, samma 16 orter och samma workshopinnehåll, fast det blir 7 maj 2022 istället för 2 oktober 2021.

  Anmälan kommer ligga öppen och allt material för tävlingarna och workshopparna finns tillgängligt.